Örebro Syrianska IF har hittat sin nya målgörare – och det är testspelare 1, som fortsätter att göra mål. Testspelare 1 gjorde första målet i matchen genom en att föra bollen från ena sidan av straffområdet till den andra och placera den bakom målvakten.

Nu är det först som sist tal om den sköna vinstens tydliga men för motståndaren ofta orättfärdigt skoningslösa effekt. Örebro Syrianska IF hade det mesta av spelet och de flesta farligheterna men Ervalla SK hade tre till fyra vassa målchanserna.  Även om Örebro Syrianska IF inledde matchen rätt svagt med mycket sidoförflyttningar och dålig precision i framspelningarna – men bra rörelse i laget – så tog det sig relativt snart. Efter matchens första kvart misströstades det. Detta var inte det Örebro Syrianska IF man hade hoppats på, men laget reste sig efter matchens andra kvart flera nivåer för att göra en riktigt stark avslutning av första halvlek.
Örebro Syrianska IF fick tag i spelet och varvade längre och mer strukturerade anfall med snabbare, farliga inläggssituationer. Och den stora skara supportrar undrade bara när målen skulle rassla in bakom målvakten i Ervalla SK. Det dröjde inte länge till en perfekt inlägg hittade rätt till testseplare 1, som vände bort hela backlinjen genom att ta bollen från ena sidan av straffområdet till den andra och placera bollen bakom målvakten. Efter målet kändes det som det var bara ett lag på planen, men trots att det stod det 1 – 0 i halvlek.

I andra halvlek gjorde Örebro Syrianska IF ett antal positionsändringar och byte in hela 7 spelare. Så som första halvlek började gjorde andra halvlek det också. Matchen skulle emellertid ta ny fart. Med en fjärdedel kvar öppnade det liksom upp sig, och spelet började bölja fram och tillbaka. Det nya anfallsparet för halvleken Oscar Sunden och Yanick hittade varandra perfekt och det dröjde inte länge innan deras samarbete ledde till 2 – 0. Målskytten Yanick visade den nya målgesten som David Gulec hade lärt honom innan matchen och detta fick igång alla supportrar. Örebro Syrianska IF greppade hårdare tag om taktpinnen, men kunde inte få in fler mål trots ett antal till målchanser.

Individuella spelarinsatser? Efter de första minuternas menliga turbulens var Ali och Elias kungar av de bakre regionerna. Framåt var såväl Gulec och Binay som testspelare 2 inblandade i flera farliga situationer men utan att hitta helt rätt. G hittade ett flertal gånger rätt med enkla men öppnande och viktiga passningar. I andra halvlek bevisade Adad Hanna att han inte minsann var sämre än sina kollegor och tog över i de bakre regionerna tillsammans med Ali. Så får vi inte glömma lagkapten för matchen, Razak, hans hårda arbete i mitten. Öppnade ytor för medspelarna, täppte till ytorna för motståndarna och alltid vara på rätt position.

Matchen? Jo den slutade 2 – 1 efter att Ervalla SK gjorde ett mål i slutet av matchen, trots en kanonräddning av Victor Crona tryckte de in returen bakom Crona, då våra spelare var trötta och inte riktig tog till sig försvarsspelet efter en kontring.

Örebro Syrianska IF – Ervalla SK 2-1 (2-0)

Arena: Karlslund Arena