Det är dags för årets första derby på Brickebackens IP när Örebro Syrianska på lördag möter IFK Örebro. Örebro Syrianska vann båda förra årets matcher mot lokalkonkurrenten, i år går man för ännu en sexpoängare.

Örebro Syrianska IF

I årets division tre Västra Svealand hemmapremiär tog Örebro Syrianska emot förra säsongens sjua IFK Ölme på Karlslund Arena. Det var två viljestarka och hårt arbetande lag som drabbade samman. I en jämn och tät match dröjde det ända tills 71:a minuten då Ölmes Kenny Sandström fick på en riktig drömträff på bollen som gick rakt upp i krysset. Det är ett samlat och revanschsuget Örebro Syrianska som laddar inför matchen mot IFK Örebro. Efter premiärens första match där det blev förlust.

Hittills har Örebro Syrianska bjudit på riktigt bra och dåligt fotboll vid flera tillfällen och tron på var man gör är stor i laget. IFK Örebro kommer inte att få något gratis på lördag, det är den allmänna uppfattningen bland spelarna.

IFK Örebro
IFK Örebro fick en tung start i division 3. FBK Karlstad vann hemma med 3-0. IFK Örebro fick två jättechanser att ta ledningen i den andra halvleken. Först fick Mubarak Nyende öppet mål, men missade nicken. En minut senare hade man ett friläge.