Syrianska föll tungt mot FBK Karlstad med 1-2 efter en mindre bra insats. Framförallt var det passningsspelet som inte riktigt fungerade och man hade svårigheter med att skapa någonting framåt.

Örebro Syrianska klev ut på Örnsro IP med förhoppningen om att kunna knipa tre poäng och visa att man hör hemma i toppen av division 3, men istället föll man tung mot ett ungt och kämparvilligt FBK. Det som varit ett kännetecken från de två inledande matcherna gjorde sig även påmint om ikväll; passningsspelet fungerar inte som det ska och man har svårt att komma fram till de riktigt heta målchanserna.

Det var Syrianska som inledde den första halvleken piggast och var det spelförande laget, medan värmlänningarna valde att ligga rätt i positionerna och avvakta. Så småningom jämnade spelet ut sig en aning och i den 17:e matchminuten hittade Dennis Törnros i Värmlands-laget rätt med en snygg frispark som först tog i stolpen och sedan gick in i mål. Matchen fortsatte sedan på samma sätt med ett Syrianska som förde och med ett Karlstad som titt som tätt kontrade. I den 44:e minuten kom (vad som till en början såg ut som ett självmål) 0-2-målet av Per Frick. Syrianska fick bara någon minut senare en straff efter det att Razak Ouro Nimini fallit ihop någon meter in på straffområdet. David Gulec förvaltade straffen på bästa möjliga sätt och 1-2 kom väldigt lägligt precis innan halvtid.

I den andra halvleken försökte Örebro Syrianska trycka på med bollar in från kanterna men lyckades aldrig skapa något riktigt farligt utan fick nöja sig med att gå av planen utan några poäng. På övertid fick även Razak Ouro Nimini sitt andra gula kort och klev av planen i besvikelse.

Sammanfattningsvis kan man säga att matchen innehöll mycket kamp och mindre finlir vilket gynnade FBK Karlstad. Förutom besvikelsen över resultatet drog Adad Hanna på sig en skada samtidigt som Razak Ouro Nimini bestraffades med ett rött kort och därmed är avstängd i nästa match. Det som saknades hos Syrianska ikväll var passningsspelet och förmågan att skapa farligheter framför mål.

Nu är det nya tag som gäller och vad man aldrig ska glömma är att efter regn så kommer solsken.

I nästa match väntar Arboga Södra IF på Ekbackens IP.

Örebro Syrianska IF – FBK Karlstad 1 – 2 (1-2)
0-1 Dennis Törnros ’17
0-2 Per Frick ’44
1-2 David Gulec (straff) ’45

Arena: Örnsro IP