Örebro Syrianska kom till Ekbackens IP på lördagseftermiddagen hungriga och i behov av tre poäng. Efter två mål av David Gulec samt en indikation på att Örebro Syrianska är på gång så kunde man till slut komfortabelt vinna matchen mot Arboga Södra med 0-2.

Örebro Syrianska inledde matchen något tveksamt med ett slarvigt passningsspel och långbollar utan lycka. Man försökte och försökte och emellanåt hittade man faktiskt tillbaka till det spel som kännetecknar Syrianska, även om önskan är att det skulle vara mer långvarigt. I övrigt finns faktiskt inte så mycket att säga om en ganska tråkig och intetsägande första halvlek.

Efter paus så kommer Örebro Syrianska ut på plan med en helt ny tändning än vad man gjorde i första halvlek. Man var mer löpvilliga, varierade spelet mer och hittade allt som oftast rätt i sina kombinationer. Det dröjde dock enda till den 63:e minuten innan David Gulec tryckte dit ettan med ett skott som går stolpe in.  Efter målet tog Syrianska över än mer och skapade ett tryck mot Arboga-målet med bland annat ett friläge som man på något konstigt sätt inte lyckas sätta dit. Istället valde David Gulec att kliva fram än en gång och därmed punktera matchen med sitt 0-2-mål i den 71:a minuten. Även denna gång hade Gulec stolpen till sin hjälp.

Arboga Södra försökte efter målet att trycka på för ett reduceringsmål utan lycka och Syrianska kunde komfortabelt och utan att förta sig ro hem den andra trepoängaren för i år.

Trots att jag ogillar att hylla enskilda spelare utan istället ett helt lag, så går det inte att blunda för att David Gulec har varit en tongivande spelare för de rödgula i säsongsledningen. Ikväll var han bäst i ett Örebro Syrianska som kanske äntligen är på väg åt rätt håll.

Arboga Södra IF – Örebro Syrianska IF 0-2 (0-0)
0-1 David Gulec '63
0-2 David Gulec '71

Arena: Ekbackens IP
Publik: 197 pers.
Matchdag: 2009-05-09, Kl. 15:00