Det blev ingen trevlig nypremiär för Örebro Syrianska då man efter 90 spelade minuter fick se sig besegrade av Sköllersta på Sköllervallen IP.

Det var underbart väder, stor spänning och många nya namn på planen, när det var dags för att blåsa igång den första matchen efter uppehållet för de båda lagen. Örebro Syrianska började bäst och spelade till en början en underhållande och teknisk fotboll och det såg länge ut som att det skulle kunna bli en riktigt trevlig fotbollskväll. Speciellt så var det nyförvärvet Roman som presenterade sig med två kvicka fötter och ett stort spelsinne.

Den första halvleken slutade dock mållös och spelarna fick komma ut till en andra halvlek i vilken man successivt börjar spela ner sig. Man började slå långbollar och tappade bort lite av fantasin och fyndigheten i spelet från första halvlek. I den 67 minuten gjorde Sköllersta 1-0 på en frispark som Tobias Nylin mötte med pannan. Ett snyggt mål men knappast i enlighet med matchbilden. Senare då också Matusala Michael blev utvisad så rasade Örebro Syrianska samman. Laget försökte i slutet att pressa på med långbollar och ett mer chansartat spel som alltså inte gav utdelning och man fick därmed räkna in sin tredje förlust för säsongen.

Detta var en match man så snabbt som möjligt vill glömma och det är nu bara att blicka framåt mot den uppskjutna matchen mot IFK Sunne, som spelas på onsdag (5/8) hemma på Örnsro IP.

Sköllersta IF – Örebro Syrianska IF 1-0