Örebro Syrianska IF tog en poäng i hängmatchen mot IFK Sunne på Örnsro IP. I en känslosam tillställning med bland annat två utvisningar spelades det jämnt mellan de två lagen.

IFK Sunne reste på onsdagseftermiddagen till Örebro för att ta sig an Örebro Syrianska IF på Örnsro IP och för försöka ta revansch på det som hände sist lagen möttes. Det var en jämn tillställning som åskådarna fick beskåda med mycket kamp och tuffa tag. Halvchanserna avbytte varandra och i den 52 matchminuten kunde Yanick Landu pricka in 1-0 bakom Sunne-målvakten efter att ha rundat densamme och skjutit in bollen i öppet mål. Sunne stack upp direkt efter målet och försöka åstadkomma en kvittering och i den 62 minuten så blev en Sunne-spelare tacklad av en spelare i Örebro Syrianska innanför straffområdet och domaren valde att blåsa för straff. Patrik Liikamaa förvaltade straffen på bästa möjliga vis och 1-1 var ett faktum.

Senare – i den 83 minuten – drar Emmanuel Ekeh på sig sitt andra gula kort i matchen och blir utvisad. Bara tre minuter senare skulle han få sällskap av en spelare i Sunne, dvs. Erik Sigurdsson , som även han drar på sig sitt andra gula och får träda av. Resterande tid spelades i princip bara av utan att några större chanser skapas och lagen fick denna kväll dela på poängen på Örnsro IP.

Det tar såklart tid att spela ihop ett halvt nytt lag när det är så pass många spelare som både lämnat och anslutit sig till Örebro Syrianska IF och allt sitter väl inte hundraprocentigt ännu. Tid är nog receptet här och man får helt enkelt ha tillit till alla de som arbetar kring truppen.

Örebro Syrianska IF – IFK Sunne 1-1