<--><--><-->

Efter två hörnmål och en riktig kämparinställning så kunde Adolfsbergs IK ta med sig tre poäng hem från Örnsro IP. Hemmalaget Örebro Syrianska kom aldrig riktigt igång med det egna spelet när Adolfsberg täppte igen bra.

Matchen började positivt ur Örebro Syrianskas perspektiv och redan i den fjärde matchminuten så slår Zana Can bollen förbi målvakten i Adolfsberg efter en fin djupledslöpning. 1-0 till Örebro Syrianska alltså och de första inledande minuterna gick helt och hållet till Örebro Syrianska. Trots detta lyckas Adolfsberg snabbt kvittera – redan i den åttonde matchminuten. Daniel Lindh målade för gästerna på hörna; som efter kvitteringsmålet började med ett mer aggressivt inriktat spel.

I stort sett hela matchen kom att handla om kamp och mer kamp. Örebro Syrianska försökte komma igång med passningsspelet men fastnade allt som oftast i backlinjen då Adolfsberg lyckades täppa igen ytorna på ett bra sätt. Ingen välspelad match med andra ord då bollen oftare befann sig i luften än längs backen.

1-1 var resultatet i halvtid och det dröjde ända till den 56:e minuten innan Adolfsberg skulle slå till på ännu en hörna efter lite strul i Syrianska-försvaret. 1-2 tillskrevs Pär Englund och målet innebar också att Adolfsberg kunde kamma hem alla tre poäng denna kväll. På övertid noteras också Luiz Fernando da Silva Alves för ett rött kort då han efter hårt satsande gått in med dobbarna före på en Adolfsbergs-spelare.

Adolfsberg ser i nuläget ut att kunna ordna nytt kontrakt i division tre. För Örebro Syrianska innebar förlusten en fortsatt osäker formkurva och att man mer och mer börjar se ut som ett stabilt mittenlag i serien.