Örebro Syrianska besegrade välförtjänt tabelljumbon Arboga Södra efter en match där man hade mestadels av bollinnehavet och målchanserna.

Ja, detta var en match som Örebro Syrianska dominerade spel- och chansmässigt. Trots detta så vann man bara med uddamålet (2-1) efter ett straffmål och ett spelmål.

Den första halvleken så höll Örebro Syrianska hela tiden boll, rullade runt, och försökte luckra upp Arboga-försvaret. Man lyckade dock inte med detta eftersom allt inte stämde den sista tredjedelen. Arboga Södra hade svårt att hänga med och det såg inledningsvis ut som att det skulle kunna bli en bekväm historia för Syrianska. I den 15:e minuten sticker dock Arboga Södra upp i en kontring och bollen smiter efter oreda lite tursamt förbi Victor Crona i mål. 0-1 blev också resultatet i halvtid.

Örebro Syrianska kommer ut till en andra halvlek där man fortsätter att spela som man gjorde i första men släpper därtill upp Arboga-laget för ett par farligt kontringar – i vilka lika gärna kunde resulterat i ett mål.

I den 66:e matchminuten sticker Gabriel Somi upp från sin ytterbacksposition, dribblar bort en försvarare och sticker in mot straffområdet, varpå en Arboga-försvarare kommer in med benet lite försent. Gabriel Somi faller och domaren pekar mot straffpunkten. Mittbacken Jakob Cicek kliver fram och placerar snyggt in 1-1.

Efter målet fortsätter Örebro Syrianska att pressa på för ett ledningsmål vilket senare också skulle visa sig komma. Bara fyra minuter efter kvitterings målet så hamnar bollen hos en djupledslöpande Hiwa Mohammadi som enkelt slår bollen förbi Arboga-målvakten. Målet ändrade ställningen till 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Örebro Syrianska hade senare även bud på ytterligare mål men fick alltså nöja sig med en uddamålsseger denna afton.