Örebro Syrianska föll i årets sista match på Örnsro IP. Segersiffrorna skrevs till 0-3 efter bland annat två hörnmål av IFK Örebro, som nu säkrat sin plats i division tre till nästa säsong.

Örebro Syrianska IF gjorde en av sina sämre matcher denna säsong då man inte fick någonting att stämma denna kväll. I det offensiva spelet hade man inte mycket alls att hämta och man släppte alltså in tre mål, varav två på hörnor.

IFK Örebro var inför matchen ett motiverat lag som skulle säkra sin plats till nästa års upplaga av division tre västra svealand. Det var också IFK som inledde piggast offensivt. Emellanåt hittade man luckor i Syrianskas försvar. 0-1 kom i den 33:e matchminuten – på hörna – som faktiskt såg ut som ett självmål efter touch på huvudet tillhörandes en spelare i Örebro Syrianska.

Det skulle inte heller dröja länge innan tvåan kom. I den 42 minuten slås en till hörna som Per Wallquist lyckas komma högst på och nicka in. Efter 0-2 målet så ser man också en självklar uppgivenhet bland spelarna i Örebro Syrianska.

Slutresultatet fastställdes sedan i den 63:e minuten. När Jörgen Hidman i bortalaget spelas fri framför Victor Crona i Syrianska-målet så var det bara att rulla bollen förbi. En snygg placering vid Cronas högra stolprot gjorde att slutresultatet till slut skrevs till 0-3.