Efter att ha vunnit division 4 Värmland förra säsongen var SK Sifhälla nu redo att ta sig an division 3 och Örebro Syrianska. Nykomlingarna togs emot på Örnsro IP efter en tvåtimmars lång bussresa. Det var en oerhört jämn match då båda lagen ville visa framfötterna. Örebro Syrianska spelade sin första hemmamatch för säsongen och ville givetvis ha tre poäng. SK Sifhälla önskade visa att de hör hemma i division 3 och ville inte åka hem tomhänta – men så blev fallet.

Örebro Syrianska inledde hemmapremiären med en rivstart. Efter drygt en minuts spel kom matchens första och enda mål. Efter ett vasst och snabbt anfall tillsammans med Gabriel Somi och Johan Bugday fick Hamid Sadad till ett bra skott som resulterade i 1-0. Örebro Syrianska fortsatte att pressa Sifhällas backlinje, men lyckades inte nå fram. Passningsspelet funkade bra, men hemmalaget tog inte vara på de chanser de fick. Många gyllene bollar gick till spillo.

Två strategiska byten gjordes under halvlekspausen och hemmalagets spel fick mer fart och rörelse som följd. Daniel Kaya och Zana Can kom in i matchen och skapade ett bra målläge tillsammans – dock var Sifhällas målvakt på alerten.

I matchminut 61 tilldelades Örebro Syrianska straff då en av Sifhällas spelare tog med handen. Basel Gorgis stod för straffen som oturligt nog hamnade utanför målet då bollen träffade den vänstra stolpen. Örebro Syrianska fick spela en blandning av offensivt och defensivt spel under andra halvlek. De hade inga svårigheter med att skapa chanser, men avsluten var slarviga. Trots det vill jag rikta beröm till laget då behärskningen av spelet inte kom till skada fastän straffskottet och andra framstående chanser kom bortom intet.