Örebro Syrianska var nära att få med en poäng från Tunavallen men på stopptid så la IFK Eskilstuna in en sista stöt som innebar att man på fredagskvällen knep med sig samtliga tre poäng.

Örebro Syrianska inledde starkast och visade emellanåt upp ett bra och rappt passningsspel, speciellt på mitten. Efterhand så tog IFK Eskilstuna över mer och mer och kunde med jämna mellanrum komma upp i vassa anfall med ett rakt och snabbt spel. Bortalaget för dagen försökte få räta på anfallsspelet men skapade på sin höjd mellanchanser som inte resulterade i något. Dock så kan man nog säga att det spelmässigt var en ganska jämn första halvlek med en viss fördel för hemmalaget.

I den andra halvleken satte IFK Eskilstuna in en högre växel som innebar att de successivt tog över ännu mer av spelet. Man sökte oftast tidiga genomskärare mot Antonius Bobel Acar som hela tiden var på hugget uppe i anfallet. Men det dröjde länge innan matchen skulle möta sitt öde. På stopptid – i den 93:e minuten så kommer ett inlägg från högerkanten som stöts in av den påpasslige Acar i IFK och glädje visste inga gränser i hemmalägret; 1-0. När man trodde att sagan var slut så kom även 2-0 som var nästan identiskt med det första målet och som gjordes av samme spelare och matchavgöraren Antonius Bobel Acar. Eskilstuna vann till slut alltså matchen rättvist med 2-0 efter en stark andra halvlek i vilken man pressade Örebro Syrianska rejält.