De rödgula gjorde helt klart sin bästa match denna säsong och kom att vinna årets första derbymatch helt rättvisst med 2-0 över lokalkonkurrenten FK Bosna 92 Örebro och avancerar därmed upp i tabellen.

Första halvlek började försiktigt från båda lagen sida och kom att präglas av en kamp främst på mitten av plan mellan mittfältarna. Chanser kom att komma för båda lagen dock var inte avsluten tillräckligt bra för att lura målvakterna. Närmast att ta ledning var ändå de rödgula efter att Razak Ouro Nimini knuffades utanför straffområdet och tilldömdes frispark som förvaltas av Basel Gorgis. Han fick till ett riktigt kanonskott som målvakten var chanslös på, dock räddade stolpen honom den gången. Första halvlek kom att sluta 0-0 vilket måste sägas var ett rättvist resultat.

Under andra halvlek tog Örebro Syrianska IF över allt mer, Bosna FK hade sina chanser under andra delen av matchen men även nu var skotten inte tillräckligt bra för att överlista de rödgulas målvakt. ÖSIF visade under andra halvlek ett riktigt fint spel och måste sägas att de nog gjorde sin bästa halvlek denna säsong. Första målet kom helt rättvisst efter 49 minuters spel. Emmanuel Ekeh drog iväg ett skott strax utanför straffområdet som ändrade riktning och ställde målvakten, 1-0 Örebro Syrianska IF. Man var inte nöjd med detta även tvåan kom att komma för de rödgula. Regissören för 2-0 målet var Daniel Kaya, han bröt bollen på mitten, lyfte bollen fint över Bosnas försvar och ställde Zana Can fri mot målvakten som även han försökte sig på en lobb men räddades av målvakten, dock lämnade han en retur som enkelt rullades in av Razak Ouro Nimini, 2-0 var ett faktum. De sista tio minuterna dominerade de rödgula totalt man hade flera chanser att punktera matchen med ytterligare ett mål olyckligtvis hamnade skotten utanför eller över målet. Slutresultat kom att skrivas till 2-0 och innebar tredje raka vinsten hemma på Örnsro IP.