Laget tog en välförtjänt vinst borta mot IK Franke under lördagen efter en svängig match i vilken Örebro Syrianska mestadels dominerade spelet.

Man inledde bäst i bortalaget som gjorde en riktigt bra första halvlek. Man rullade stundtals ut IK Franke som såg konfunderat ut. Bland annat visade Örebro Syrianska ett bra rull med fina löpningar bakom Frankes försvar. Man skapade också några riktigt vassa chanser som borta resulterat i minst ett mål i den första halvleken. Dessutom tilldelades man en straff alldeles i slutet av första halvlek som tyvärr Basel Gorgis brände genom att skjuta bollen över. 0-0 stod sig alltså innan det var dags att sparka igång den andra halvleken.

Örebro Syrianska kom ut till den andra halvleken och fortsatte på samma spår som i den första och redan i den 52:a minuten resulterade det i 1-0 till bortalaget. Zana Can spelades ren, stegade fram och placerade snyggt och kyligt in bollen i det borta hörnet förbi Frankes målvakt. Det var Zana Cans första mål för säsongen som förra året gjorde flesta mål i Örebro Syrianska. Efter målet kom Syrianska att slappna av en aning vilket resulterade i att man släppte in hemmalaget mer och mer i matchen. Franke kom under den andra halvleken oftare upp i vassa kontringar. Kvitteringen kom därför logiskt efter 60 minuters spel genom Daniel Sjödahl i hemmalaget. Kvitteringsmålet gav Franke ytterligare kraft vilket tio minuter senare även gav utdelning. 2-1 kom genom lagets och seriens skyttekung Peter Fernström vilket betydde att man hade kopplat ett grepp om matchen med bara 20 minuters plus stopptid kvar på matchuret. Övre makter ville dock annat eftersom Örebro Syrianska skulle visa sig komma tillbaka starkt i slutskedet. Rabi Mourad tryckte dit 2-2 tio minuter från slutet efter ett snyggt solonummer, vilken avslutas med ett distinkt pressat skott i målvaktens bortre hörn. I matchen sista självaste ordinarie minut så får Örebro Syrianska en frispark cirka 35(!) meter från mål som Basel Gorgis tog hand om. Efter en riktig stjärnträff träffade bollen stolpen och passerade sedan mållinjen.

Mycket mer hann inte hända innan domaren blåste av matchen och tre nya poäng var säkrade för de nya serieledarna Örebro Syrianska IF. Man har nu tre raka vinster i bagaget och saker och ting har börjat stämma rejält för laget.

IK Franke – Örebro Syrianska IF 2-3 (0-0)