Örebro Syrianska IF kämpade till sig tre viktiga poäng borta i Kristinehamn och håller därmed sig kvar i toppenstriden tillsammans med Rynninge. Vinsten innebar även femte raka för laget!

Det var inte det Örebro Syrianska vi vant oss att se under denna match. Man fick aldrig igång sitt fina passningsspel, men när man väl gjorde det kom man genom Ölmeförsvaret ganska lätt som hade stora luckor i just försvaret. Med lite bättre känsla vid avsluten hade vi även fått dit ett spelmål. Lite ovanligt för ÖSIF kom målet på en hörna i denna match efter att Emmanuel Ekeh hoppade högst och nickade in bolen i målvaktens bortre hörn i den 25:e minuten. Ölme hade inte speciellt mycket att komma med i målchanser under första halvlek. Man hade ett bra läge inledningsvis av matchen men Dennis Rossbo stod på rätt plats och avvärjde bolen på mållinjen.

Under andrahalvlek spelade ingen av lagen upp sig direkt utan det såg precis ut som i första halvlek. De rödgula skapade chanser dock utan att sätta dem och spelmässigt var det närmare 0-2 än 1-1. I slutskedet av matchen började korten att flöda och de bidrog till bland annat två utvisningar – ett för bägge lagen. Ölme tryckte även upp hela sitt manskap under denna period lyckligtvis kom de aldrig genom våra två jättar, Basel Gorgis och Jakob Cicek i försvaret och kunde därmed kamma hem sin femte raka seger(!).