Örebro Syrianska dominerade långa stunder bortamatchen mot IFK Örebro på onsdagskvällen men det var hemmalaget som gick segrande ur derbymötet på Brickebackens IP.

Trots mängder av chanser och ett stort bollinnehav så förmådde inte Örebro Syrianska få räta på händelserna mot IFK Örebro. Den första halvleken började bäst för IFK Örebro som rullade runt fint och skapade emellanåt halvchanser i Syrianskas straffområde. Men ju längre matchen led så skulle bortalaget ta över allt mer. Man visade på ett snabbt och rappt passningsspel och skapade några farliga chanser framför IFK-målet. Det var dock IFK Örebro som i en kontring i den 39: nde minuten skulle ta ledningen. Daniel Bodström var sist på bollen som innebar 1-0.

1-0 stod sig in till halvlek. Örebro Syrianska fortsatte därefter i andra halvlek med sitt fina spel och i den 48:e minuten skulle 1-1 komma. Razak Ouro Nimini lyckades efter en tilltrasslad situation och en styrning på en IFK-spelare till slut hitta nätmaskorna. Det kändes dock som att bortlaget var på jakt efter ännu ett mål. Trots att Örebro Syrianska spelmässigt totalt dominerade den andra halvleken så lyckas man inte göra mål. Det var dock Emil Carlsson i IFK Örebro som skulle få det sista ordet i matchen. Efter ännu en kontring så blir han friställd framför Colombelli i Syrianska-målet och placerar enkelt in 2-1 för ett överlyckligt hemmalag. Resultatet stod sig tills det var dags för domaren att blåsa av och tre poäng var ett faktum för IFK Örebro som därmed gick om Örebro Syrianska i tabellen.