Örebro Syrianska tog revansch mot IFK Örebro på Örnsro IP på torsdagskvällen. Efter en dramatisk tillställning och två mål av Zana Can skrev slutresultatet till hela 4-2.

Det var på förhand upplagt för dramatik när topplagen ställdes mot varandra i sista matchen innan uppehållet – och det var IFK Örebro som inledningsvis hade mycket boll. Däremot var det Örebro Syrianska som skapade farligheterna i första halvlek och redan i den 12:e minuten så kunde Gabriel Somi i hemmalaget sätta dit 1-0 efter en frispelning på vänsterkanten. IFK Örebro hade fortsatt mycket boll och försökte skapa något kreativt men det ville sig inte riktigt för de blåvita. Istället fick man se Örebro Syrianska göra 2-0 genom Dennis Fransson i matchminut 34. 2-0 stod sig in till paus och hemmalaget verkade ha matchen under kontroll.

I den andra halvleken så fick man se ett lite mer försiktigt Örebro Syrianska som – ju längre halvleken led – sjönk ner på egen planhalva. IFK Örebro började motta höga inlägg som titt och tätt skapade farligheter framför Colombelli i Syrianska-målet. På en av dessa farligheter höll sig Nicklas Dahlström framme och kunde reducera för bortalaget – 2-1. IFK fortsatte på samma spår och bara tio minuter efter reduceringen så kom även kvitteringen när Per Wallquist höll sig framme och utjämnade till 2-2. IFK Örebro hade även en straff och chans att gå ifrån till 3-2 men efter en fin parad av Colombelli så var matchen fortfarande vid liv. Direkt efter och bara ett par minuter efter straffmissen så höll sig målskytten Zana Can framme och kunde från nära håll pricka in bollen som innebar 3-2 i matchminut 77.
IFK Örebro hade ytterligare bud på 3-3 men utan lycka. Istället fick Örebro Syrianska på stopptid en staff efter att Zana Can vid ett friläge blivit fälld av IFK-målvakten. Straffen tog han själv och placerade säkert in 4-2 i målvaktens högra hörn. Målet innebar delad skytteligaledning för Zana och tre viktiga poäng för Örebro Syrianska IF i toppstriden.

Nu väntar ett uppehåll för spelare och ledare och nästa match spelas den 1 Augusti mot IK Franke på Örnsro IP.