Syrianska fortsätter kampen om förstaplatsen efter en härlig vinst i matchen mot Västeråslaget IK Franke som endast slutade 1-0.

Resultatet pekar på en jämn match men så var inte fallet, de rödgula från Örebro kontrollade matchen från start till slutsignalen. IK Franke hade inte speciellt mycket att komma med förutom deras snabba omställningar och kontringar. Örebro Syrianska rullade boll på ett väldigt fint sätt och kom genom Frankes försvar ett flertal gånger under första halvleken. Bland annat hade Zana Can ett ypperligt läge att göra 1-0 då han spelades fram fri mot målvakten som stod för en kanonräddning. Spelmässigt och chansmässigt vann Syrianska den första halvleken men det bästa läget hade IK Franke efter slarv på ett inkast på egen planhalva av Örebro Syrianska kom IK Frankes anfallare fri mot målvakten vilken han runda och bara skulle peta in men – Igor Coric stod på mållinjen som räddande ängel.

I den andra halvleken såg spelet ganska likt ut. Syrianska fortsatte med sitt passningsspel men kom inte riktigt till avsluten. Men i den 60:e minuten efter ett inkast fick Emanuel Ekeh bollen framför fötterna och med en strumprullare kom bolen förbi målvaktens högra hörn och in i mål. 1-0 för Örebro Syrianska och det vart även slutresultatet för matchen.

Väldigt positivt besked från Örebro Syrianska i denna match men rätt kyla framför mål bådar de gott inför framtiden.