Örebro Syrianska tog tre välbehövliga derbypoäng i jakten på Rynninge och ligger nu endast en poäng bakom. Efter en match som innehöll mycket kamp och ett Bosna som bjöd upp till kamp så kunde Örebro Syrianska – precis som efter förra mötet – stå som segrare.

Det märktes ganska snabbt att det var ett derby då matchen präglades av hård kamp och mycket vilja.  Bosna inledde matchen bäst och i den första halvleken fick man gång på gång se misstag i Syrianskas passningsspel. Det var främst mittfältet som inte riktigt fungerade och som släppte igenom många bollar. Trots ett bra spelande Bosna så fick den första halvleken sluta mållös och spelarna gick in till pausvila.

Väl när det var dags för andra halvlek så tog Örebro Syrianska över handlingarna mer och mer i takt med att Bosna mattades av och inte kunde hålla tempot uppe. Målchanserna radades upp men bollen ville inte riktigt inte in för Syrianska. Till det att Zana Can (vem annars) trädde fram efter tilltrassel i Bosnas straffområde och placerade in bollen som innebar 0-1. Det var Zanas tionde mål för säsongen vilket innebar delad skytteligaledning tillsammans med IK Frankes Peter Fernström.
I resterande del av matchen fick man se ett jagande Bosna som några gånger faktiskt var nära att få till en kvittering men som inte hade marginalerna på sin sida. Örebro Syrianska höll ut och är nu endast en ynka poäng bakom Rynninge som man möter nu på söndag hemma på Örnsro IP.