<--><-->

Örebro Syrianska tog över serieledningen efter vinst med 4-2 i seriefinalen mot Rynninge. Efter fyra olika målskyttar och en dramatisk match så kunde Örebro Syrianska till sist stå som segrare och därmed gå om Rynninge i tabellen.

Första halvleken ägdes mestadels av Örebro Syrianska som hade kommandot direkt från start. Man rullade gång efter gång i fina kombinationer och skapade många farligheter framför Rynninges målvakt. Efter att Rynninges mittback Joakim Signell efter 27 minuter fick sin andra varning blev laget tvunget att spela med tio man resterande del av matchen. Detta ledde i sin tur till ett ännu större övertag för de rödgula. Trots detta – och något förvånande så slutade den första halvleken 0-0.

I inledningen av den andra halvleken så fortsatte Örebro Syrianska att spela ett bra och vägvinnande spel vilket skulle visa sig belönas direkt i och med Rabi Mourads fina skott som letade sig upp i krysset. Målet innebar 1-0 till Syrianska som inte lät tvåan dröja. Efter att Dennis Fransson blivit frispelad framför mål i den 54:e matchminuten så gjorde han inga misstag; en fin placering gav Örebro Syrianska 2-0. Rynninge gav dock inte upp och reducerade fyra minuter senare till 2-1 genom Erik Malmqvist. Efter reduceringen så tog Rynninge över matchen mot ett alltmer defensivt inriktat Örebro Syrianska.  Trots detta lyckades man inte få utdelning. Istället kunde Zana Can ge Syrianska ledningen med 3-1 i den 88 minuten innan Rynninge återigen skulle visa sig komma tillbaks. Peter Lundberg i bortalaget blev fri mot Colombelli i Syrianska-målet efter det att mittbacken Basel Gorgis hade halkat till och missat en brytning. Avslutet var det inga fel på och Rynninge hade återigen reducerat; 3-2. Basel Gorgis skulle dock revanschera sig i matchens allra sist minuter. Mitt i Rynninges jakt på kvittering så kunde Örebro Syrianska komma upp i en kontring med tre spelare helt rena. Basel tog befälet och kunde efter en soloräd från egen planhalva placera in bollen som innebar 4-2 som även blev slutresultatet.

Örebro Syrianska IF kunde i och med vinsten gå upp i serieledning i Division 3 Västra Svealand och har nu två poäng ner till Rynninge IK på andraplats.