Efter att domaren blåste igång matchen bidrog båda lag med fart och skott på mål. Det var jämnt mestadels av tiden under matchens gång, men Ludvika använde sina chanser på ett flitigare sätt.

Syrianska fick aldrig igång sitt spel man haft de senaste matcherna och när man väl nådde fram framför Ludvikas målvakt fick man inte till den avgörande passningen. Efter en halvtimmes spel fick Ludvika gottgörelse för sitt vassa spel och ett långskott letade sig in i Örebro Syrianskas mål – i högra krysset. Första halvlek bjöd på en rad händelser, varav ett missat straffläge för Syrianskas del.

Andra halvan av matchen fylldes av offensivt spel från Örebro Syrianskas sida, samt defensivt spel från Ludvika som backade hem med hela laget. Även under andra halvlek skulle Örebro Syrianska få erhålla straff då Bruno Zanelli Consilieri kapades i straffområdet, men domaren såg (tyvärr) inte händelsen. Sista tio minuterarna valde Syrianska att gå upp med hela laget för att få ett mål, men Ludvikas målvakt ville annat. Chanserna var ett flertal, men det räckte inte hela vägen. Efter slutsignalen visade resultattavlan 2-0 då Ludvika lyckades få in ett mål under slutsekunderna.

Mittbacken Basel Gorgis säger att dagens match var årets sämsta, men att de inte ska påverka laget på något negativt sätt.

– Vi ska ta med förlusten hem och fokusera inför nästa match som spelas 21 augusti, 15.00 hemma på Örnsro mot Ölme, säger Gorgis.