Det vart endast oavgjort för Örebro Syrianska i dagens match mot IFK Ölme – en match som Syrianska borde vunnit med tanke på de chanserna man hade i slutskedet av matchen.

Första halvlek började inte alls bra för de rödgula, saknaden av de ordinarie spelarna märktes rejält främst i backlinjen då flera enkla passningar hamnade rakt på fötterna hos Ölme spelarna. Detta tog självklart IFK Ölme vara på och spelade ut Syrianska som inte riktigt hittade sina positioner på plan. Men mitt i Ölmepressen smet Gabriel Somi bakom Ölmeförsvaret och dunkade in 1-0 via stolpen efter 23 spelade minuter.  Glädjen varade dock inte länge, dryga fem minuter senare tilldömdes IFK Ölme straff som de tog vara på bästa möjliga sätt och 1-1 var ett faktum.  Innan domaren blåste av matchen lyckades värmlänningarna göra ytterligare ett mål efter en hörna som skarvades vidare mot en misstänk offsidestående Ölmespelare som enkelt nickade in 1-2.

I andra halvlek gjordes ett par förändringar i Örebro Syrianska man drog ner en spelare från anfallet och övergick till klassiska 4-4-2. En bra förändring visade det sig att vara då Syrianska tog över spelet allt mer och kunde redan efter tio minuter kvittera genom Razak Ouro Nimini som petade in bollen förbi målvakten efter en långboll från backlinjen.  Syrianska var inte nöjda med detta utan fortsatte framåt och skapade målchans efter målchans men antigen stod målvakten i vägen eller så hade Ölme turen på sin sida då Syrianska fick ett bortdömt mål i slutskedet av matchen.