Örebro Syrianska åkte dryga två timmar uppåt landet för att ta sig an IFK Sunne i en riktig rysarmatch. Det var säsongens sista omgång och Örebro Syrianska tog tillfället i akt och knep kvalplatsen.

Närmast väntar två matcher, först på bortaplan i Stockholmstrakten redan på onsdag och sedan hemma, mot Spårvägens FF från division 3 Östra. Vinnaren efter dessa två, i stort sett avgörande drabbningar möter kvalplatstagaren från division 2 Östra Svealand.

Örebro Syrianska lät sig inte skrämmas av det dåliga väderlaget i Sunne och trots att oddsen var emot bortalaget åkte dem hem som segrare. Två av ordinariespelarna, Basel Gorgis och Emmanuel Ekeh, var avstängda vilket innebar en stor omställning för laget. Båda lagen hade något att spela för och därför var matchen extra laddad.

Redan efter tre minuter satte Örebro Syrianskas Hamid Sadid 0-1 med hjälp av Dennis Fransson. Bortalaget hade möjligheter att utöka till 0-2 redan första halvlek, men det dåliga vädret ställde till med lite problem så målen fick vänta till andra halvlek – men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Zana Can och Rabi Mourad bjöd publiken på show och utökade till 0-2 och 0-3. In i andra halvleks slutsprut tilldelades IFK Sunne en straff som dem satte, men deras enda mål utgjorde ingen skillnad.

Inför onsdagens kvalmatch är Örebro Syrianska tillräckligt rutinerade och säkra på sitt spel. Örebro Syrianska kan skriva historia genom att gå upp i division 2 för första gången.