På ett kyligt Karlslund arena kunde Örebro Syrianska komfortabelt besegra Bosna med 3-1. Emmanuel Ekeh gjorde idag “comeback” efter en lång semester och fick näta i sin första match för året.

Matchen startade med ett högt tempo men det var Örebro Syrianska som spelade bäst och skapade flest chanser. I mitten av första halvlek tar Örebro Syrianska ledingen med 1-0 genom Emmanuel Ekeh som distinkt avslutar i nättaket. Johan Bugday som var på hugget idag blev friställd mot FK Bosnas målvakt, som osjälviskt väntar in sin anfallskollega för dagen Mubarak Nyende, men passningen i sidled var något slarvigt slagen och Mubarak Nyende får jaga ikapp bollen och göra sin försvarare som hunnit hem innan han distinkt trycker in 2-0 i vänstra hörnet. Innan halvtid lyckas FK Bosna efter en mycket konstigt situation där en Bosna-spelare snubblar på bollen innan den spelas vidare som senare resulterar i frispark strax utanför straffområdet som FK Bosna trycker in 2-1 innan halvtid.

I andra halvlek gjorde man flera byten för att testa dem nya spelare och spela ihop det nya Örebro Syrianska då många nyförvärv iår har anslutit till truppen. Mubarak Nyende kunde med sitt andra mål för dagen visa sin målfarlighet genom att ta ner bollen i straffområdet och enkelt placera in 3-1 och som även blev seger målet.