Örebro Syrianska besegrade Arboga Södra på bortaplan med 2-0 efter sena mål av Basel Gorgis och Mubarak Nyende. Vinsten blev den andra raka i följd och innebär att Örebro Syrianska nu har spelat in sex poäng efter tre omgångar.

Gräsmattan på Ekbackens IP var denna kväll svårspelad, vilket också syntes i inledningen av matchen. Många felpassningar slogs och det var inget skönspel som något utav lagen bjöd på. Dock så var det helt klart Örebro Syrianska som skapade mest samtidigt som målvakten i Arboga Södra storspelade. Lagen fick till slut gå till halvtidsvila med ett 0-0-resultat.

Efter paus så fortsatte Örebro Syrianska skapa ett övertag vilket sakta men säkert gav utdelning. Man jobbade successivt till sig ett större tryck mot Arboga-målet men målvakten i Arboga fortsatte att storspela. Bland annat hade Timmy Eriksson och Anderson varsitt skott som efterföljdes av jätteräddningar. Syrianska skulle få vänta ända till den 78:e minuten på det första målet. Efter en hörna och en retur så höll sig Basel Gorgis framme och kunde bredsida in bollen i mål. Bara fyra minuter senare så ville inte Mubarak Nyende vara sämre. Efter en frispelning så kunde han enkelt rulla in bollen som innebar 2-0 till Örebro Syrianska och hans fjärde mål på tre matcher. Örebro Syrianska toppar nu Div 3 Västra Svealand. Dock spelas fler matcher senare som fullbordar den tredje omgången.