Örebro Syrianska kom till matchen med vinst mot Arboga Södra, mot Ludvika kom tredjeraka vinsten med 4-1.

Ett väldigt super väder drog ca 439 till Örnsro IP för att se Örebro Syrianska ta emot jumbon Ludvika FK.  Mubarak Nyende stötte in 1–0 nära mål efter ett snyggt inspel av Johannes Can i den 18 minuten. Örebro Syrianska dominerade stort på plan och efter 30 minuter kunde man utöka till 2-0 genom Emmanuel Ekeh efter ett mycket fint samarbete med sin broder George Ekeh.

I andra halvlek lyckas tyvärr Ludvika reducera genom Kristoffer Englund. Mål var även dock gästernas enda skott på mål under hela matchen. Efter Ludvikas reducering la Örebro Syrianska i en växel till och i den 70:e minuten bombade George Ekeh 3–1 och tre minuter före full tid rullade Timmy Eriksson 4–1 från straffpunkten efter att Mubarak Nyende blivit fälld.