Trots stor dominans under större delen av speltiden blev det en ny tung förlust. Gästande Nordvärmland FF vann med 0-2 efter ett dåligt försvarsspel och straffmål.

279 betalande, hade kommit till Örnsro IP för att se Örebro Syrianska kamma hem tre poäng. Men med ett hungrigt Örebro Syrianska som tryckt på i den första halvleken tydde på hemmaseger. Självförtroendet var annars gott innan matchen och Örebro Syrianska tog mycket riktigt kommandot direkt. Första kvarten var Nordvärmlands FF knappt över halva plan och under samma tid skapade Örebro Syrianska flera halvbra lägen. Men när lagkaptenen Basel Gorgis fick kliva av på grund av skada uppstod tveksamheter i försvaret. Det straffade sig och på bara femton minuter i början på den avslutande halvleken hade Nordvärmland avgjort matchen.

I andra kom Örebro Syrianska ut ännu mer taggat och rullade gång på gång upp gästerna, nu med kantspel. Trots massvis press och dominans så lyckas Nordvärmland skaffa sig en straff där man egentligen undrar om domaren eller linjedomaren verkligen var med, när man ser på video klippet så ser man att Nordvärmland spelaren filmar tydligt och att även Örebro Syrianska spelaren Emmanuel Ekeh verkligen är först på bollen. Hur som helst blev det förlust denna gång för Örebro Syrianska vilket är det viktigaste inför fortsättning av serien. I nästa match åker man till Nordvärmland för att ta revansch mot värmlänningarna.