Äntligen tog Örebro Syrianska IF en komfortabel seger och i samma skede revansch ifrån förlusten senast borta mot Strömtorps IK.

Inledningen av matchen började väldigt försiktigt av båda lagen men de rödgula kom att ta över allt mer ju längre in man kom in i matchen och började rada upp chanser. Anfallaren Mubarak Nyende hade ett par solklara chanser på att göra mål men var inte klinisk nog med avsluten, istället tog Emanuel Ekeh tag i bollen avancera ett par meter mot motståndarnas mål och avfyra en riktig projektil rakt in i krysset, 1-0 var ett faktum. Nyförvärvet David Zeito ville även han visa upp sig inför hemmapubliken och som han gjorde det. Några minuter efter ledningsmålet gjorde han precis som Ekeh, stal bolen av motståndarna, avancerade och drog till med ett kanonskott i det högra krysset. Två drömmål av Syrianska inom loppet av ett par minuter bara.  Innan första halvlek skulle gå till ända fick även Zacharias Svensson Jackson näta efter ett mycket fint förarbeta av just David Zeito på högerkanten.

Andra halvlek blev inte lika intensiv som första då de rödgula drog ner på tempot en aning, men mål skulle de komma. Först reducerande Störmtorps IK till 3-1. Men närmare så kom man inte i slutskedet av matchen fastställde Mubark Nyende slutresultatet 4-1. Örebro Syrianska kliver nu upp på en delad andraplats med Störmtorps IK två poäng bakom serieledande Karlslund IF.