Det började inte bra för Örebro Syrianska då man precis som i matchen mot Dala-Järna släppte in ett relativt tidigt mål. Men trots underläge lyckades man vända och till slut vinna med 3-2.

Örebro Syrianska kom att dominera början av första halvlek och skapade flera heta målchanser. Olyckligtvis fick vi inte in bollen bakom mållinjen, istället tog Richard Karlsson vara på Örebro Syrianska slarv i försvarsspelet och drog på ett skot från drygt 25 meter som smet mellan armarna på målvakt Rydberg som senare fick bytas ut på grund av feber. 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek kom Örebro Syrianska ut som ett helt nytt lag och precis som vi är vana att se dem spela, med snabba omställningar och ett rappt spel. Redan efter ett par minuters spel i andra halvlek fick George Ekeh Syrianska att jubla efter ett kanonskott som målvakten var chanslös på. Lillebror Emanuel Ekeh ville inte vara sämre han heller efter ett drömanfall satte han 1-2 och Syrianska var i ledning. Efter dryga 20 minuters spel in på andra halvlek gjorde tränare Nuri Abrahamsson ett par byten som visade sig vara lyckade. Ny inbytte Anderson fick sätta dit bollen i öppen kasse efter ett väldigt fint förarbete av Zacharias Svensson Jackson som sedan fick visa sig att vara segermålet då Ölme lyckades reducera till 3-2 i slutskedet av matchen.

Örebro Syrianska IF går nu upp på delad första plats tillsammans med Strömtorps IK.