Oavgjort i måstematchen för Örebro Syrianska IF medans Karlslund IF vann hemma mot IFK Ölme och tog därmed hem seriesegern och klivet upp till division 2.

Matchen började inte riktigt som de rödgula hade hoppats. Efter dryga 10 minuter tog hemmalaget ledningen. Målet var ett praktexempel på hur det kan gå när man inte kommunicerar med sina medspelare, inte minst sin målvakt. Timmy Eriksson tänkta nickpassning hem till Maravilha Kimenga gick helt fel, Mårten Gräntz tog tillfället i akt och kunde enkelt bredsida bollen i öppet mål. Inte nog med det så stod Anderas Carlström i IFK målet för sin bästa match någonsin. ÖSIF raddade därefter upp chans efter chans, utan att lyckas sätta dit bollen i mål. Om de inte var Carlström i målet som avfärdade skotten, så stod någon hemmaspelare vid mållinjen och räddade bollen. ÖSIF hade inte marginalerna på sin sida denna eftermiddag. De rödgula spelarna gav dock inte upp, vilket gav dem ett viktigt psykologiskt mål i slutskedet av första halvlek genom George Ekeh.

Andra halvlek började precis som första. Örebro Syrianska IF trummade på utan att få bollen i nät. IFK Örebro fick en chans på kontring som de tog tillvara på allra bästa möjliga sätt och satte dit 2-1 efter 70 minuters spel.  Frustrationen var uppenbar bland Syrianska spelarna. Inte minst i slutskedet av matchen då man nästan slog ner Carlström i målet ihop om att få in bollen i mål. Tränare Nuri Abrahamsson möblerade därefter om och körde än mer offensivt. Vilket gav resultat nyförvärvet Chieck Diallo lyckades trycka in bollen på en hörna som skapade oreda i IFK försvaret.  2-2 blev även slutresultat i matchen som innebar att Karlslunds IF tog hem seriesegern i och med deras vinst mot IFK Ölme.