Örebro Syrianska tog emot FBK Karlstad som inte hade något att spela för i en riktig rysarmatch. Det var säsongens sista omgång och Örebro Syrianska tog tillfället i akt och knep kvalplatsen.

Närmast väntar två matcher, först på bortaplan i Gefles trakten redan nästa lördag och sedan hemma, mot IK Huge.

Vinnaren efter dessa två möter kvalplatstagaren från division 2.

Örebro Syrianska lät sig inte skrämmas av Strömstorps IK som jagade Örebro Syrianska. En av ordinariespelarna, var avstängda vilket innebar en stor omställning för laget. Endast Örebro Syrianska hade något att spela för och därför var matchen extra laddad från Örebro Syrianska sida.

Efter 22 minuter satte Örebro Syrianskas David Zeito 1-0 med hjälp av ett snyggt anfallsspel och kunde gå ut i halvtidsvilan med ett bra resultat.
Örebro Syrianska hade möjligheter att utöka till 2-0 redan första halvlek, men målen fick vänta till andra halvlek – men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Anderson Da Silva och George Ekeh bjöd publiken på show och utökade till 2-0 och 3-0. In i andra halvleks kunde Mubarak Nyende göra 4-0 och sitt 14 mål för året