Örebro Syrianska fick med sig oavgjort i sin premiär mot IFK Kumla. Det var inhopparen David Zeito som räddade poäng när han satte 1-1 i den andra halvleken. Trots att Örebro Syrianska var nära ett segermål.

Efter två uppskjutna matcher fick Örebro Syrianska äntligen spela sin premiär. Det märktes i matchstarten att Örebro Syrianska var långt ifrån matchformen i derbyt mot Kumla.IFK Kumla, som hade två matcher i benen, inledde något bättre och försökte skapa farligheter framåt. Men IFK Kumla tog ledningen genom Albin Ek strax innan halvtid.

In på andra halvlek tog Örebro Syrianska över mer och mer och kunde skapa flera målchanser och det kändes att bollinnehavet var 80 -20. I den 70:e match minuten fick man klart den farligaste målchansen då Rabi Mourad prickade stolpen. Tack vare ett skott från inhopparen David Zeito i den 80:e match minuten kunde kvitteringen koma.
– Som matchen utvecklade sig är jag glad att vi inte förlorar. Men vi tar med oss spelet vi visade upp i andra halvlek, säger Juhlin.