Örebro Syrianska besegrade FBK Karlstad med 1-4 på Örsholmen. Fedja Jelecak gav Örebro Syrianska ledningen redan tidigt i matchen och gjorde två mål i dagens match. Örebro Syrianska gjorde en väldigt bra andra halvlek och med 25 minuter kvar fastställde Kevin Larsson slutresultatet.

FBK Karlstad kändes glödheta i matchinledningen, men Örebro Syrianska fick en drömstart när Fedja Jelecak gav borta laget ledningen redan tidigt i matchen. FBK Karlstad på bortaplan var på förhand en tuff uppgift för Örebro Syrianska. Värmlänningarna hade sprutat in mål – 18 stycken på de tre senaste omgångarna.
Men Örebro Syrianska lyckades alltså hålla nere hemmalagets målproduktion. Med några minuter till halvtids villa kunde FBK få med sig en kvittering.

FBK Karlstad kvitterade sedan efter pausvilan med ett liknande mål det Stefan Ishizaki gjorde i allsvenskan. Ett skott från 50 meter och Claus Pedersen hann inte riktigt tillbaka. Det är ett snyggt mål och inget att säga om.

Men trotskallduschen så reste sig Örebro Syrianska omgående. David Zeito gjorde 1–2 till Örebro Syrianska och när sedan Anel Coralic hoppade in och stod för två riktigt snygga framspelningar fram till 1–3 Fedja Jelecak och 1–4 Kevin Larsson var de tre poängen i hamn. Nästa match väntar Nordvärmlands FF på bortaplan.