Fyra raka segrar. Då kom Örebro Syrianskas stor förlust idag mot serie ledarna Nordvärmlands FF med 5-0. Hemmalaget tog tidigt ledningen.

Efter två poäng tapp i serie inledningen har Örebro Syrianska gått fram som en ångvält i division 3.

Nordvärmland tog ledningen redan i nionde minuten. Ett mål som kan diskuteras flera gånger om att varken huvuddomaren Oscar Deinoff från Säffle och linjedomaren inte ser att Nordvärmland spelaren tar bollen med handen. 2-0 kom före paus då man enkelt kommer genom Örebro Syrianska försvaret men Örebro Syrianska skulle nog ha en straff innan 2-0 kom då Nordvärmlands spelare tar med handen igen men varken linje domaren eller huvuddomaren vill se detta. Man börjar undrar om verkligen dessa domare verkligen håller måttet att döma denna nivå? Bara att gratulerar Nordvärmland att man hade med sig domaren i första halvlek.

In på andra halvlek hade Örebro Syrianska sin chans då Basel Gorgis spelade in bollen till Fedja Jelecak som hade öppet läge men inte fick träff. I anfallet efter gjorde de 3–0. Då föll Örebro Syrianska ihop och släppte in ytterligare två mål.

Matchen, som var en uppskjuten premiär, gör att alla lag i division 3-tabellen nu spelat åtta matcher. Nordvärmland toppar på 22 poäng, Örebro Syrianska och Ölme skuggar på 16. En match man måste glömma rätt snabbt för redan på söndag väntar ett Örebro derby mot Sköllersta IF på Örnsro IP