Ett lokalt derby spelades på Örnsro IP mellan Örebro Syrianska IF och Sköllersta IF ett ganska högdramatiskt derby. Lagkaptenen Basel Gorgis blev poängräddare för Örebro Syrianska när han tryckte in 2-2 i den fjärde övertidsminuten.

Örebro Syrianska tog ledningen genom Anel Coralic kvarten in i den första halvleken. Örebro Syrianska ville mer och pressade Sköllersta rejält. Men det var Sköllersta som fick göra målen. Sköllersta hann både kvittera och ta ledningen innan paus. Kanske inte ett rättvist resultat alls.

Den andra halvleken pressade Örebro Syrianska på rejält där man hade flera tals chanser att kvittera även ta ledningen med Sköllersta målvakten måste vara klart den bästa spelaren idagens match. Med fem minuter kvar händet det flera kontroversiella situationer då Basel Gorgis var inblandad i en gruffsituation. Men blev minuter senare poängräddare då han kvitterade till 2-2.