Örebro Syrianska reste till Mariestad för att möta bottenlaget IFK Mariestad i en viktig match för att vara med och hacka på i toppen. Men Örebro Syrianska tappade poäng i toppen av division 3 efter 2–2 borta mot Mariestad.

Ännu en match där Örebro Syrianska får oavgjort mot ett lag som tillhöra i nedre halvan i tabellen. Örebro Syrianska började annars matchen på ett utmärkt sätt då Fedja Jelecak hade en ribbträff efter ca sju minuter efter det var det Örebro Syrianska som förde spelet. Men Mariestad tog ledningen men Örebro Syrianska han kvittera innan paus.

I den andra halvleken kunde IFK Mariestad ta ledningen på en ganska billig straff. Men Örebro Syrianska ville inte ge upp och försökte dock med att kvittera. Men det dröjde tyvärr till slutminuterna då Alen Rastoder blev räddare med sitt frisparksmål.

Med detta oavgjorda resultat tappar Örebro Syrianska hacka på i toppen. Det känns som att man är inne i en period där inget vill gå hem kanske är det Nordvärmlands FF matchen som sitter kvar ?

Noterbart är även att båda lagen blev tilldelade en hel del kort. Totalt blev det tio gula kort och två röda kort i matchen.