Bottenlaget FBK Karlstad besegrades och nu smyger Örebro Syrianska med i kampen om en kval plats till division två.

Det fina hemma spelet sitter i för Örebro Syrianska. I dag tog laget en viktig 2-0 seger mot FBK Karlstad på Örnsro IP.

Örebro Syrianska öppnade i högt tempo och satte snabbt press på FBK Karlstads backlinje, som hade uppenbara problem med Mubarak Nyende och David Zetios snabbhet. FBK Karlstad jobbade sig in i matchen och efter 20 minuter var spelet utjämnat. I den 36:e minuten fick Mubarak Nyende ett friläge som FBK målvakten reserverade honom men tyvärr så ville inte bollen i i första halvlek.

Men målen lät vänta på sig till efter paus. Rabi Mourad dribblade sig förbi en försvarare, blev fälld i straffområdet och fick se anfallaren Fedja Jelecak dunka in ledningsmålet från straffpunkten. Strax därefter avslutade Rabi Mourad själv målskyttet genom att sätta 2–0 med ett skruvat skott intill bortre stolpen. Det blev alltså slutresultatet.