Örebro Syrianska tog idag ett fast grepp om kvalplatsen i division tre västra svealand efter att man bortaslagit ÖSK Ungdom på Ekängens IP.

Det var ett lag med allt att spela för kontra ett annat med inget att spela för. Men ute på planen så var tillställningen i första halvlek relativ jämn, med ett Syrianska som försökte etablera ett övertag utan att riktigt lyckas. Därför fick 0-1 komma på en fast situation och nick av Emmanuel Ekeh. Syrianska hade därefter perioder där man visade upp varför man ligger där man ligger i serien, trots att det emellanåt så slarvigt ut i passningsspelet. Man skulle dock komma att utöka till 0-2 genom Alen Rastoder som drog till bollen på avstånd och fick drömträff. Bollen letade sig in vid målvaktens vänstra stolprot och Syrianska hade kopplat ett stadigt grepp om matchen.

Slutet av matchen skulle dock inte bli fri från dramatik. ÖSK Ungdom kom tillbaka och reducerade till 1-2 efter slarv i Syrianskas backlinje och fick ny energi. Det varade dock inte länge då Syrianska ett par anfall senare genom Hogar Lak som kunde bredsida in 1-3 från nära håll efter en tilltrasslad situation i straffområdet. I matchens sista minuter kunde ÖSK Ungdom få in en tröstboll. Närmare än 2-3 kom man dock inte.

Detta innebär att Örebro Syrianska nu är fem poäng före IFK Kumla och IFK Ölme – båda på 29 poäng. IFK Ölme har dock en match mindre spelad och spelar den uppskjutna matchen mot Strömstorp IK nu på tisdag.