Det blev aldrig någon riktig spänning i toppmatchen mellan Syrianska och Ölme. Matchen slutade hela 6-1 till Syrianska och segersiffrorna var faktiskt i underkant.

På förhand skulle det bli en jämn toppmatch mellan två lag som kämpar för kvalplatsen till division två. Men hemmastarka Syrianska visade att man ville det lite mer. Klasskillnaden syntes redan från start och Ölme såg ut som ett uppgivet lag redan efter första halvlek. Då var resultatet 2-0, och Syrianska skull bjuda publiken på mer.

Andra halvlek fortsatte i samma takt som den första och ju längre matchen led desto större blev hemmalagets övertag; ett hemmalag som var bestämt och noggrannt. Syrianska gick upp till hela 6-0, och innan 90 min så skulle Ölme få in ett tröstmål som gav slutresultatet 6-1. Målen stod Ekeh (2), R.Mourad (2), Nyende och Coralic för. Örebro Syrianska har i och med segern ett fast grepp om kvalplatsen, med fem poäng ner till Strömtorps IK och med tre omgångar kvar.