Örebro Syrianska åkte ner till Kumla IP för att ta hem tre viktiga poäng, men till matchstart blev det fler förändringar i laguppställning då flera anmält sig sjuka. Man är bara en seger från kval till division två.

Man kom till matchen med flerafebersjuka spelare som anmält sig sista timmen, och spelade även med feberdrabbade spelare under matchen. Man fick ställa upp med flera spelare på ovana positioner. Men man öppnade matchen ganska bra ändå, men det skulle inte hjälpa Kumla tog ledningen direct. Trots 1-0 ledning för Kumla tryckte Örebro Syrianska på men det gav inget resultat Kumla kunde gå ut I halvtid med 4-0. Denna match på minde lite om den matchen som spelades borta i Kungsör där viljan bland Syrianska spelarna inte fans. Noterad att ett tidigt byte fick göras på Mubarak Nyende som krockade med målvakten och fick föras till akuten trots krocken så ska det inte vara något allvarligt med honom för de rapporter vi fått.

I andra halvlek försökte Örebro Syrianska spela men tyvärr så fick Kumla utdelning genom att göra hela 2 mål på höran och kunde ta ledningen med hela 6-0 det hände inte så mycket fram till den 88 match minuten då Zana Can kunde trycka in ett tröst mål.