Örebro Syrianska tog en viktigseger mot Hille IF i kvalets första omgång. Fedja Jelecak gjorde båda målen. Man har nu ett bra utgångsläge inför returen nästa vecka borta på Hille IP.

I vanlig ordning stor Örebro Syrianska för det stora bollinnehavet och mest målchanser men fick bara utdelning på ett utav dem. Den första halvleken startade i ett högt tempo från Syrianska som försökte etablera ett tryck redan från starten. Med två mål inom loppet av fyra minuter i första halvlek gav Fedja Jelecak sitt Syrianska ett bra utgångsläge inför returen på lördag. 1–0 placerade han iskallt in på en djupledsboll från Basel Gorgis. 2–0 kom på straff efter att Zana Can fällts en ganska välförtjänst ledning i paus.

I den andra halvleken fortsatte Örebro Syrianska trycka på för ytterligare mål medan Hille enbart låg och lurade för kontringsmöjligheter. Istället kunde Hille skapa flera chanser men Jerja Bedros visade sin klass och räddade Örebro Syrianska flera gånger mer än så skapade inte Hille. Örebro Syrianska har nu ett bra utgångsläge inför returen nästa vecka borta på Hille IP