Örebro Syrianska hade stora delar av matchen mot Rotebro ett fint spel och skapade mängder med målchanser. Trots detta lyckades Rotebro vinna matchen med 1-0 och har därmed fördel inför returen i Sollentuna.

Det var en match som började i högt tempo och det syntes på Syrianskas spelare att man hade längtat efter detta. Man stod mer än väl upp mot Rotebro som dock visade upp ett rappt kortpassningsspel som många gånger höll på att leda till farligheter bakom Syrianskas backlinje. Trots detta kändes det som att Syrianska hade bra koll på händelserna när domaren blåste av för pausvila (0-0).

I den andra halvleken tog Syrianska över allt mer och hade flera gånger vittring på ett ledningsmål. Men man var inte tillräckligt kyliga framför mål. Det var flera spelare som ställdes inför riktigt bra målchanser utan att förvalta dessa. Därför kom Rotebros 1-0 något oväntat på nick när det återstod cirka 20 min av matchen. Syrianska låg sedan på för kvittering men utan lycka. Bland annat hade Basel Gorgis ett tungt skott som målvakten i Rotebro gjorde en bra räddning på.

Nu återstår inte annat än att sätta sina förhoppningar till returmatchen i Sollentuna nästa vecka. En tuff uppgift väntar med andra ord.