Örebro Syrianska behövde bara en halvlek för att knäcka division 4-laget Yxhult IK. Efter 3–1 i halvtid kontrollerade man sedan den andra och kunde enkelt vinna matchen med 4-1 trots snöyran.

Visst, det var en träningsmatch. Visst, Örebro Syrianska saknade flera tongivande spelare. Men det var enorm klasskillnad när Örebro Syrianska spelade ut och knäckte division fyra laget Yxhult under den första halvleken på Karlslund Arena. Och ledningen med 3-1 efter de första 45 minuterna borde ha varit åtminstone dubbelt så stor. Örebro Syrianska hade flera chanser, men fick nöja sig med att testspelaren nickade in 1-0 i den 30 matchminuten. Efter 1-0 ledningen kunde Yxhult kvittera efter fel pass av mittfältet. Men då ville Zana Can annat och kunde påpassligt rullade in 2-1 efter att han dribblade bort försvararen och Yxhuktmålvakten. Strax innan halvtid kunde nyförvärvet Elias Kastuma dunka in från 25 meter 3-1.

I den andra halvleken jämnades matchbilden ut. Yxhult lyckades till sist skapa en till målchans som träffade stolpen. Trots dålig plan kunde Örebro Syrianska enkelt vinna matchen med 4-1 då Patrik Junghagen gjorde sista målet.