Örebro Syrianska inledde årets upplaga av div tre västra på bästa tänkbara sätt med att besegra Strömstorp med hela 4-1 på bortaplan. Och segersiffrorna var faktiskt i underkant.

Det syntes på Syrianska-spelarna att denn premiär var något de hade sett fram emot och längtat efter. Man såg hungriga ut och passningsspelet såg mestadels riktigt bra ut. Den första halvleken började dock försiktigt från båda hållen med ett jämt fördelat bollinnehav. Ju längre matchen led tog Syrianska dock över matchen och skapade i perioder tryck mot SIK:s backlinje. Redan i den 18:de matchminuten kom utdelningen logiskt genom ett skott utifrån signerat Rabi Mourad. Efter 0-1 släppte premiärnerverna för Syrianskas del. I den 28:de minuten fick SIK dessutom Mikael Johansson utvisad efter två gula kort och uppförsbacken blev allt brantare för hemmalaget.

Halvtidssnacket hjälpte föga eftersom Syrianska skulle komma att ta över än mer i den andra. Fedja gjorde 0-2 (47:e) efter en fin kontring och Zana Can stormade in i straffområdet och mötte ett fint inlägg från högerkanten, 0-3 (57:e). Efter Zanas utökning så gick Strömstorp ner på trebackslinje för att försöka hitta tillbaks, men utan lycka. Istället satte Alen Rastoder spiken i kistan och 0-4 efter ett läckert distansskott som letade sig över SIK-målvakten och in i mål. SIK fick i slutminuterna ett tröstmål efter en tilltrasslad situation i Syrianskas straffområde vilket innebar 1-4, som även blev slutresultatet.

En minst sagt imponerande premiärmatch av Syrianska som visar vägen på en gång. Försvarspelet imponerade mest samtidigt som killarna framåt i form av Zana, Rabi och Fedja producerar.