Förutsättningarna för denna hemmapremiär på Karlslund Arena var perfekta; strålande sol och en peppande publik. Tillställningen mellan Örebro Syrianska IF och Adolfsbergs IK skulle dock komma att handla om helt andra saker än fotboll.

Inledningsvis var det avvaktande spel från båda hållen och lagen kände på varandra för att hitta in i matchen. Adolfsberg kom efter cirka 10 min i en kontring där man kom tre mot två och kunde efter spel i sidled friställa en spelare som enkelt rullade förbi Dildar i Syrianska-målet, 0-1. Matchen hann inte riktigt hitta sitt riktiga jag innan domaren ville träda in i matchbilden. Efter cirka 20 minuter springer Fedja Jelecak i djupled mot Adolfsbergs målvakt men målvakten hinner före varpå Fedja inte hinner bromsa upp och springer in i AIK-målvakten. Domaren springer fram till Fedja och drar – till samtligas förvåning – upp det röda kortet direkt. Ett mycket tufft och tillsynes felaktigt beslut. Men det skulle inte sluta där. I slutet av första halvlek skulle domaren även hinna dela ut ett till rött kort (två gula), denna gång till Ali Reda för snack. Även detta beslut var riktigt tufft dömt i ett sådant tidigt skede av matchen. Två utvisningar för Syrianska och 0-1 efter första halvlek gav svåra förutsättningar inför den andra halvleken.

Örebro Syrianska kom in i den andra halvleken med en underbar inställning och man visade direkt från start att man inte hade gett upp matchen trots endast nio man på plan. Man dominerade halvleken och fick dessutom utdelning efter cirka 70 minuters spel av inhoppande Gabriel Gabrielson, som förövrigt gjorde ett mycket starkt inhopp. Gabriel kom framrusande längst högenkanten och lyckades göra bort sin gubbe, driva vidare in mot mål och enkelt rulla bollen förbi AIK-målvakten. Resterande 20 minuterna handlade om nio man som jagade segermålet. Trots att man inte lyckades vinna matchen så var detta inget annat än en mycket stark laginsats och samtliga spelare förtjänar att hyllas efter inställningen man visade. Och visst har man talat om tveksamma domarinsatser tidigare, men denna gång var det mer påtagligt än någonsin. Två röda kort och viftande med gula kort gör inte denna ”snälla” match någon rättvisa alls.