I den tredje omgången trampade Örebro Syrianska rejält då man i slutminuterna knäcktes av en sen tveksam straff i 3–2-förlusten mot Köping.

Förutsättningarna kunde ha varit mycket bättre inför söndagskvällen. Då man saknade två nyckelspelare Ali Reda och Fedja Jelecak som var avstängda denna afton. Det dröjde inte länge för Köping FF redan i den 15 matchminuten visa Semir Ajanic vägen genom att göra 1-0. Trots ledning för Köping som dominerade svarade Zana Can för kvittering 1-1 efter miss i offsidespelet i Köping. Strax innan halvtid lyckades köping trycka in ett ledningsmål ett nickmål av Dalibor Ivakovic.

När lagen kom ut efter halvtidsvilan så väntade sig nog de flesta att Örebro Syrianska skulle vända på tillställningen och visst var det så att de rödgula satte full fart direkt efter avspark. Men det dröjde till 84:e minuten då Zana Can kunde trycka in med lite tur kvittering 2–2 med bara fem minuter kvar att spela. Men två minuter senare tilldelades hemmalaget en straff, som gav matchavgörande 3–2.