Med hjälp av hårt jobb och ett snabbt kvitteringsmål av Zana Can och två mål av Fedja Jelecak bärgade Örebro Syrianska tre poäng i en match som innehöll sex mål och två utvisningar.

Örebro Syrianska som hade en förlust bakom sig från senaste matchen borta mot Köping. Började första halvleken relativt bra där man dominerade. Men första riktiga skottet på mål kom ganska tidigt redan efter 11 minuter då IFK Eskilstuna spelaren Wallinder lyckas trycka in ledningsmål för bortalaget. Men skyttekungen i hemmalaget klev fram och kvitterade i den 25:e matchminuten 1-1. Därefter hände desto mer. Först drog Emanuel Ekeh på sig sitt andra gulakort, vilket innebär att han är avstängd mot KB Karlskoga på torsdag, sedan skapade hemmalaget två riktigt farliga chanser och lyckades ta ledningen med 2-1 genom Rabi Mourad.

’’Vår bästa halvlek för säsongen, anser Cicek.’’

I den 54:e minuten kom tyvärr kvitteringsmålet då Kjell Petterssons dock lyckades trycka ditt 2-2. Innan matchen avgjordes tio minuter från slutet. Då fick gästerna sin målvakt Markus Norman målchansutvisad efter att han rivit ner Syrianska-anfallaren Zana Can i straffområdet. Fedja Jelecak förvaltade straffen på bästa sätt och i slutet kunde hemmalaget dessutom öka på till 4–2.
Fedja Jelecak blev tvåmålsskytt i matchen och övriga Syrianska-mål gjordes av Zana Can och Rabi Mourad.