Örebro Syrianska gjorde en fullkomligt briljant insats när man på hemmaplan krossade serieledarna IFK Kumla i Örebro-derbyt. Örebro Syrianska vann mycket rättvist med hela 5-0, då Fedja Jelecak och Zana Can stod för två mål var och ett från Jawad Nasir.

Örnsro började sakta men säkert fyllas av publik från stans alla håll och kanter. Det var derby. Inget derby som helst. Utan det var Syrianska som tog emot serieledarna IFK Kumla.

Syrianska ville ha revansch sen den snöpliga “förlusten” i matchen mot Kungsör BK. Det blev dock en ganska så annorlunda tillställning. Syrianska var det klart bättre laget i den första halvleken. Gästerna skapade inte alls mycket och Syrianska var hela tiden nära på att hänga en bakom IFK Kumla’s keeper.

Tillslut kom det. De 300 (betalande!) åskådarna fick se Fedja Jelecak spräcka nollan i den tjugosjätte minuten efter att Ibrahim Diagne revs ner av kumlamålvakten Kristofer Jonsson. Man fick tyvärr nöja sig med en 1-0 ledning trots massvis chanser.

I den andra halvleken skulle Kumla skärpa sig. Man slog inte bort lika många bollar och man fick betydligt fler chanser men inget syrianska behövde vara rädda för. Syrianskas suveräna passningsspel och kämpar glöd blev dock det som satte stopp för gästernas försök till att ta kvittera. Inhopparen Jawad Nasir fintade sig genom kumla försvaret innan han tryckte dit 2-0. Jelecak utökade till 3-0 innan Zana Can tryckte in 4-0 och 5-0