Ordnade Syrianskaseger med dunder volley

Syrianska höll på att tappa en 2-0-ledning hemma mot Franke. Då dundrade Fedja Jelecak in avgörandet genom ett mål som hämtat från serietidningen Buster.
– Det var bara att dra till på volley, säger Fedja efter 3-1-segern.

Bara minuter kvar. Syrianska hade ledningen med 2-0. Då, som en blixt från klar himmel, lyckades utspelade IK Franke från Västerås, reducera. Det var nerv i matchen igen.

– Men det kändes ändå tryggt. Vi hade kontroll på dem. Vi skulle bara rulla ut dem på slutet, säger Fedja Jelecak.

Men i stället för att bara hålla i bollen och vänta att klockan skulle ticka på tog han saken i egna händer – och avgjorde.

Målet var någonting alldeles extra.

Ett inlägg såg ut att h bli för kort, och hamna vid Frankefötter.

Men i stället för ett misslyckat inspel vräkte sig Fedja Jelecak fram och låg som ett vågrätt streck i luften. En sträckt vrist på det med klockren bollträff och matchen var dödad.

– Det var en tilltrasslad situation där Jakob (Sauma) fick till ett inlägg, en hög boll. Och då fick jag till en volley , säger Jelecak.

” Vi har haft en stark elva förut. Men vi har inte haft bredden. Nu har vi den på alla positioner.

Liknelserna med Benny Guldfot från klassiska serietidningen Buster fler än bara det målet. Mittfältaren som kom till Örebro Syrianska från ÖSK Ungdom 2012, ordnade inte bara avgörandet utan hann även med att iskallt lägga in en straff i krysset i den andra halvleken.

Nyförvärvet från Rynninge, Mohammed Feysal, rev sig igenom mellan två Frankeförsvarare. Skulle ta emot en långboll men fick smaka på ett krokben.

Domaren Erik Nordqvist från Borlänge tvekade aldrig och pekade på elvameterspunkten. Fedja gjorde inga misstag och utökade då Syrianskas ledning till 2-0 en bit in i den andra halvleken efter att Anel Coralic gett laget ledningen tidigt i den första.

Och tack vare de nätrasslen tog Syrianska andra segern efter debaclet i premiären mot Sturehov.

Fedja Jelecak hävdar att när laget nu är i gång på allvar att blir Syrianska att räkna med i toppstriden även i årets upplaga av division 3 västra Svealand.

– Det är bra sammanhållning. Den bästa hittills under den tid jag varit i Syrianska. Alla ger verkligen hundra procent och alla är nere på träningarna. Det är inte som det brukar vara