Syrianska spelade under lördagseftermiddagen sin allra första försäsongsmatch mot IFK Kumla borta på Kumla IP. Ett antal testspelare fick chansen att visa upp sig i frånvaron av andra mer bekanta spelare i en match som till slut slutade med en uddamålsförlust (2-3).

Syrianska kom till matchstart med en antal nya bekantskaper när Barsaum Cicek försökte räta ut frågetecken i arbetet med att forma ett slagkraftigt lag. I inledningen av matchen så lyckades inget utav lagen få till något ordnat spel och det syntes väl att det är långt kvar till säsongsstart för båda lagen. Efterhand tog dock Syrianska över spelet mer och en bit i halvleken blev Jawad Nasir kapad i straffområdet efter att ha gjort bort en Kumla-spelare vilket ledde till att domaren blåste straff. Kumla-målvakten lyckades först rädda straffen som slogs av Anel Coralic men Rabi Mourad var påpassligt framme och placerade in ledningsmålet (0-1). Syrianska fortsatte visa upp ett stabilt spel medan Kumla inte var helt ofarliga i sina omställningar. 1-1 skulle också visa sig komma innan halvtidsvila vilket inte var helt logiskt sett till matchbilden.

De rödgula kom till spel i andra halvlek med vissa förändringar och luftade ytterligare ett par testspelare under den andra halvlekens gång. Det fina offensiva spelet fortsatte medan man defensivt fick se vissa brister vilket inte var helt överraskande i och med frånvaron av en del ordinarie försvarsspelare. Det var dock just offensiven som till slut skulle ge utdelning när en testspelare fick till ett kanonskott strax utanför straffområdet som letade sig in i Kumla-målvaktens vänstra kryss. Den defensiva obeslutsamheten ledde tyvärr till misstag som kostade Syrianska matchen. Både 2-2 och 3-2 till Kumla skulle visa sig komma innan domaren hann blåsa av matchen. Det var särskilt den sista bollen i nät som borde kunnat undvikas då den föranleddes av en målvaktstabbe från Syrianska-keepern efter en tveksam utrusning.

Trots förlust så stod Syrianska för en klart godkänd inledning på försäsongen samtidigt som tränare Barsaum har en del frågetecken att jobba vidare med.