Denna helg var det dags för försäsongsmatch mot seriekonkurrenten AFK Linköping som kom och gästade Pettersbergs IP.  Laget från Östergötland såg också till att göra resan värt besväret efter vinst med 1-2.

Syrianska ställde i denna match upp med ett starkt manskap från start och rullade inledningsvis runt bollen fint och hade ett spelmässigt övertag på AFK. Men som i tidigare träningsmatcher så saknade man finess framåt och hade svårt att omsätta innehavet i något mål. Trots det vaskade man ändå fram ett par vassa målchanser, med bland annat en ribbträff. Det var dock AFK som skulle komma att ta ledningen via straff efter att en spelare blivit tacklad av en utrusande Colombelli i Syrianska-målet.  Hemmalaget fick nöja sig med underläget till paus trots övertaget efter första 45 min.

Efter paus såg det ut som AFK hämtat nya krafter i omklädningsrummet och såg ut att spela med mer inspiration än ett tafatt Syrianska. Därför kom också 0-2 logiskt för AFK som mer och mer såg ut att ha kontroll på tillställningen. Mot slutet av matchen tog dock Syrianska tillbaka kommandot för att försöka vaska fram ett reduceringsmål. Det kom också via en vändning i straffområdet av Mozart som sedan snyggt placerade in bollen i mål bakom AFK-keepern. Närmare än så kom inte Syrianska i en match där man kunde önskat mer av de rödgula. Framförallt så var det spelet den sista tredjedelen som inte riktigt fungerade som det borde. Det får tränare Barsaum ta med sig i arbetet med att hitta ett vinnande koncept inför seriestarten.